Watersport

In Recreatiegebied Vlietland  (300 ha groot) zijn drie meren die geweldige mogelijkheden bieden voor watersporters. Er zijn verschillende aanlegsteigers en havens. De meren liggen gunstig t.o.v. de meest voorkomende windrichtingen. Boten langer dan 7 meter zijn niet toegestaan en er geldt een maximum vaarsnelheid van 6 km/uur.

De Vlietlandplassen hebben een open verbinding met de Vliet (doorvaarthoogte 1,60 m) en de Meerburgerwatering waardoor u het Groene Hart invaart. Vanuit Vlietland vaart u met een sloep in 20 minuten naar het centrum van Leiden en Leidschendam en in 45 minuten naar het watersportgebied de Kaag.

Informatie omtrent het maken van prachtige vaartochten vanuit onder meer Vlietland is te vinden op de website www.waterwegwijzer.nl. Er zijn twee vaargidsen die de vaarmogelijkheden in de buurt van Vlietland goed beschrijven namelijk Vaargids Leiden, Kaag & Braasem en Vaargids Zuid-Holland West, zie voor meer informatie de website van de uitgeverij www.amsterdamsevaargids.nl.

Verder zijn er diverse mogelijkheden in Vlietland voor het huren van o.a.:

  • Zeilboten
  • Roeiboten
  • Kano's
  • Waterfietsen
  • Sloepen

Meer informatie hierover bij Watersportcentrum Vlietland. Website: http://www.wscvlietland.nl/

PERSBERICHTEN

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews