Skip to main content

Watersportcentrum Vlietland

Midden in het recreatiegebied vindt u Watersportcentrum Vlietland. Met een bootverhuur, haven, zeilschool en verschillende activiteitenprogramma’s voor scholen, bedrijven en kinderpartijtjes hoeft u zich bij Watersportcentrum Vlietland geen moment te vervelen.

Bootverhuur

Bootverhuur

De vloot van Watersportcentrum Vlietland is zeer uitgebreid. Of u nu een hele dag op pad wilt of gewoon een uurtje wilt dobberen op de mooie plas van recreatiegebied Vlietland. Het is allemaal mogelijk. Bij Watersportcentrum Vlietland kunt u een sloep, motorboot, zeilboot (Polyvalk, Topaz en Optimist), kano (1-, 2-, 3- en 10-persoonskano), waterfiets of roeiboot huren. 

Klimpark Het Klimeiland

Klimpark Het Klimeiland

De naam zegt het al, dit klimpark bevindt zich op een 'eiland' in recreatiegebied Vlietland. Bij klimpark Het Klimeiland kunt u klimmen over 6 routes, verdeeld over 4 verschillende hoogtes. Start op 1 of 4 meter en vervolg je klimroute op 7 en 11 meter hoogte. Het klimpark bestaat uit 50 klimobstakels en 10 kabelbanen. 

Camping Vlietland

Camping Vlietland

Camping Vlietland is een gezellige, kleine, autovrije familiecamping in recreatiegebied Vlietland. Op Camping Vlietland is er voor elk wat wils. De camping is ingericht voor caravans, campers, familietenten en trekkerstentjes. Geen eigen kampeermiddelen? Ook dat is geen probleem, dan boekt u één van de drie trekkershutten. 

Haven Vlietland

Haven Vlietland

Vlietland is zeer gunstig voor zeilboten; de plas is niet ondiep, het ligt gunstig t.o.v. de meest voorkomende windrichting, boten langer dan 7 meter zijn niet toegestaan en er geldt een maximum vaarsnelheid van 6 km/uur. De plas heeft een open verbinding met de Vliet (doorvaarthoogte 1,55 m). Haven Vlietland heeft zo’n 300 ligplaatsen met of zonder zijsteiger voor boten (van maximaal 7 meter) in het water. Voor de kleinere zeilboten heeft de haven 100 plekken op de kant. Als uw boot bij Haven Vlietland ligt, dan kunt u ook uw wegtrailer bij Watersportcentrum Vlietland stallen. 

Zeilschool Vlietland

Zeilschool Vlietland

De zeilschool van Watersportcentrum Vlietland biedt in de mei- en zomervakantie zeilcursussen aan in de Optimist, Polyvalk en Topaz. Het belangrijkste doel tijdens de zeilcursussen is de kinderen plezier in het zeilen te geven. Daarom hebben de ervaren instructeurs veel aandacht voor spel en veiligheid, zodat de kinderen iedere dag met (zelf)vertrouwen in hun boot stappen. Naast de zeilcursussen geeft de zeilschool ook zeiltrainingen voor alle niveaus. 

Groepsuitjes

Buitensporten

Watersportcentrum Vlietland heeft al ruim 25 jaar ervaring met activiteitenprogramma’s voor scholen, bedrijfsuitjes en kinderpartijtjes. Zij bieden verschillende programma’s voor buitensporten aan waarbij iedereen continu actief betrokken is. Voor alle groepen zijn allerlei programma’s denkbaar. Scholen en bedrijven kunnen dit vrijwel geheel zelf samenstellen door een keuze te maken uit de meerdere onderdelen. Sport zorgt voor plezier, het brengt mensen samen en het is nog gezond ook!  

Watersportcentrum Vlietland
Rietpolderweg 11
2266 BM Leidschendam
Telefoonnummer: 071-5612200
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.wscvlietland.nl