Vlietland onderdeel van Hollandse Plassen

logo hollandse plassen

Hollandse Plassen: het grootste en meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebied van Nederland. Je ontdekt keer op keer meer ‘Holland’ achter onze dijken. 

De acht grote watersportgebieden in het midden van de Randstad vormen tezamen met veel kleine meren en de verbindende waterwegen het unieke watersport- en recreatiegebied De Hollandse Plassen. Veel mensen kennen de Kagerplassen, het Braasemermeer, de Westeinder, de Vinkeveense Plassen, de Loosdrechtse Plassen, de Nieuwkoopse Plassen, de Reeuwijkse Plassen én Vlietland.

Anders dan de Friese meren en de Zeeuwse wateren zijn de Hollandse Plassen makkelijk en snel bereikbaar voor de circa 4,5 miljoen mensen die in de Randstad wonen. Daarnaast bieden de Hollandse Plassen verrassend veel natuurschoon en een grote diversiteit aan recreatiemogelijkheden. De eeuwenoude dorpen, steden en landschappen langs de Hollandse Plassen en de verbindende waterwegen herbergen een schat aan historie en cultuur alsook veel gezellige winkelstraten en terrasjes. Onze Hollandse Plassen, een gebied om trots op te zijn, mede omdat de historie zo rijk is en de waterrijke omgeving zo divers. 

 Kijk voor meer informatie over de Hollandse Plassen op de website: www.hollandseplassen.nl

 

Informatie & Contact

Neem hiervoor direct contact op met de bedrijven en verenigingen die op deze website staan.

In de groei

‘s Zomers is het druk in Vlietland. Teneinde het gebied het hele jaar door goed te laten gebruiken is er begonnen met de verdere inrichting van het gebied. Extra sport-, recreatie- en verblijfs­voorzieningen zullen Vlietland binnen enkele jaren één van de meest veelzijdige en aantrekkelijke recreatiegebieden van Nederland maken.

Recreatiecentrum Vlietland B.V

Recreatiecentrum Vlietland B.V is de overkoepelende organisatie voor de bedrijfsmatige ontwikkeling en exploitatie van Vlietland. Directeur is dhr. A.S. (Bart) Carpentier Alting. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NB: Vlietland is de enige juiste naam voor het recreatiegebied aan de Vliet tegenover Voorschoten en gelegen tussen Leiden en Leidschendam.

Vlietlanden is een natuurgebied bij Vlaardingen dat beheerd wordt door de vereniging Natuurmonumenten.

Website beheer www.mchl.nl