Vlietland: de Riviera van de Randstad!

Vlietland (300 hectare) is één van de grootste en meest aantrekkelijke watersport-, recreatie- en natuurgebieden van Nederland! Het hart van Vlietland wordt gevormd door drie meren met een oppervlakte van in totaal circa 130 hectare. Daaromheen liggen bossen, kreken, ligweiden en een parkachtig landschap.

Er zijn volop mogelijkheden voor vele vormen van water- en landrecreatie. Zo kan men in Vlietland onder meer plezier beleven aan een klimpark, een aquapark, een camping, een watersportvereniging, een zeilvereniging, een surfvereniging, een zeilschool, een roeivereniging, huur van waterfietsen, kano’s, zeil-, motor- en roeiboten, havens aan de Vliet, een haven aan een binnenmeer, een prachtig restaurant aan het water en meerdere horecapaviljoens.

Verder zijn er veel stranden waaronder één voor naturistische recreatie. Ook is er een veelheid aan paden voor wandelaars, fietsers en ruiters. Vrijwel iedere week en met name in de zomer vinden er evenementen plaats in Vlietland. Waterwegen, fietspaden en wandelroutes verbinden Vlietland met de mooie en cultuurhistorisch interessante omgeving zoals het Groene Hart, de Hollandse Plassen en het eeuwenoude Leiden, Voorschoten, Leidschendam, Voorburg, Den Haag en Delft. Vijfenveertig jaar terug graasden er nog koeien en schapen in het polderlandschap dat Vlietland toen was.

Begonnen als zandwingebied in 1970 is Vlietland inmiddels uitgegroeid tot het meest populaire (gratis toegankelijk) watersport-, recreatie en natuurgebied van Zuid-Holland waar jaarlijks meer dan een miljoen recreanten komen!

Informatie & Contact

Neem hiervoor direct contact op met de bedrijven en verenigingen die op deze website staan.

In de groei

‘s Zomers is het druk in Vlietland. Teneinde het gebied het hele jaar door goed te laten gebruiken is er begonnen met de verdere inrichting van het gebied. Extra sport-, recreatie- en verblijfs­voorzieningen zullen Vlietland binnen enkele jaren één van de meest veelzijdige en aantrekkelijke recreatiegebieden van Nederland maken.

Recreatiecentrum Vlietland B.V

Recreatiecentrum Vlietland B.V is de overkoepelende organisatie voor de bedrijfsmatige ontwikkeling en exploitatie van Vlietland. Directeur is dhr. A.S. (Bart) Carpentier Alting. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NB: Vlietland is de enige juiste naam voor het recreatiegebied aan de Vliet tegenover Voorschoten en gelegen tussen Leiden en Leidschendam.

Vlietlanden is een natuurgebied bij Vlaardingen dat beheerd wordt door de vereniging Natuurmonumenten.

Website beheer www.mchl.nl