Skip to main content

Vlietland: de Riviera van de Randstad!

Vlietland (300 hectare) is één van de grootste en meest aantrekkelijke watersport-, recreatie- en natuurgebieden van Nederland! Het hart van Vlietland wordt gevormd door drie meren met een oppervlakte van in totaal circa 130 hectare. Daaromheen liggen bossen, kreken, ligweiden en een parkachtig landschap.

Er zijn volop mogelijkheden voor vele vormen van water- en landrecreatie. Zo kan men in Vlietland onder meer plezier beleven aan een klimpark, een aquapark, een camping, een watersportvereniging, een zeilvereniging, een surfvereniging, een zeilschool, een roeivereniging, huur van waterfietsen, kano’s, zeil-, motor- en roeiboten, havens aan de Vliet, een haven aan een binnenmeer, een prachtig restaurant aan het water en meerdere horecapaviljoens.

Verder zijn er veel stranden waaronder één voor naturistische recreatie. Ook is er een veelheid aan paden voor wandelaars, fietsers en ruiters. Vrijwel iedere week en met name in de zomer vinden er evenementen plaats in Vlietland. Waterwegen, fietspaden en wandelroutes verbinden Vlietland met de mooie en cultuurhistorisch interessante omgeving zoals het Groene Hart, de Hollandse Plassen en het eeuwenoude Leiden, Voorschoten, Leidschendam, Voorburg, Den Haag en Delft. Vijfenveertig jaar terug graasden er nog koeien en schapen in het polderlandschap dat Vlietland toen was.

Begonnen als zandwingebied in 1970 is Vlietland inmiddels uitgegroeid tot het meest populaire (gratis toegankelijk) watersport-, recreatie en natuurgebied van Zuid-Holland waar jaarlijks meer dan een miljoen recreanten komen!