Skip to main content
Roeivereniging Rijnland

Roeivereniging Rijnland

 

Roeivereniging Rijnland is een vereniging waar u alle vormen van de roeisport kunt beoefenen. Roeien is een sport voor alle leeftijden. Het is mogelijk om er op twaalfjarige leeftijd mee te beginnen, maar ook op vijftig jarige leeftijd. Daarnaast kunt u helemaal zelf invullen hoe fanatiek u de sport wilt beoefenen. Gaat u fanatiek trainen voor wedstrijden of maakt u liever een ontspannen roeitochtje? De sport is het hele jaar te beoefenen (behalve als het vriest, mist of stormt) en u kunt het alleen doen (skiff) of met met anderen. Voor mensen met een lichamelijke beperking heeft Roeivereniging Rijnland de nodige voorzieningen en de vereniging voldoet aan het keurmerk (on)beperkt sporten. 

Soorten roeiboten en accomodatie

Roeivereniging Rijnland   

De vereniging beschikt over een gevarieerde vloot van 96 boten: er zijn boten voor acht roeiers met stuurman/vrouw, vier roeiers met en zonder stuurman/vrouw en voor twee roeiers. Ook zijn er eenpersoonsboten (skiff). Er zijn zowel wedstrijdboten als boten voor recreatief gebruik. De accommodatie is ruim opgezet en bestaat uit een royale loods voor de boten en een gezellige sociëteitsruimte. Vanuit de sociëteitsruimte heeft u een fraai zicht op de Vliet. Daarnaast biedt de accommodatie kleed- en douchegelegenheid. Rondom het verenigingsgebouw is er veel buitenruimte. Voor de botenloods is er een groot voorterrein. Dit maakt het manoeuvreren met de boten bij het in en uit het water halen makkelijk. Ook is er een groot terras voor de sociëteitsruimte. 

Inlooproeien op zondagochtend

Iedere zondagochtend, ook tijdens de vakantieperiodes, organiseert Roeivereniging Rijnland het inlooproeien. Als nieuwkomer, ook zonder enige roeiervaring, bent u van harte welkom. Onder deskundige leiding kunt u kennismaken met de roeisport. Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden, u komt gewoon langs. U meldt zich uiterlijk om 9:00 uur bij de coördinator inlooproeien in de sociëteit (maximaal drie keer gratis).

 

Roeivereniging Rijnland
Oostvlietweg 63
2266 GN Leidschendam
Telefoon: 071-5610314
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.rvrijnland.nl 

Roeivereniging Rijnland