Trekschuit

Vaar mee met een trekschuit die net als vroeger (nu op bepaalde trajecten) getrokken wordt door een paard! De schoonheid van de Vliet of de Schie met haar prachtige landerijen, de schipper op de bok en het kabbelende water op de achtergrond.

De tijden van de Gouden Eeuw herleven! 250 jaar lang was de trekschuit het voornaamste vervoermiddel tussen Delft, Den Haag, Voorburg en Leiden. Moderne vervoermiddelen namen haar plaats de afgelopen eeuwen in.

De Stichting Herstel Trekvaart Leiden-Delft heeft in het kader van het door de provincie uitgeroepen themajaar, 'Historische vaarwegen en Waterlinies', de trekschuitroute tussen deze twee steden in ere hersteld in samenwerking met de Stichting Ooievaart.

Neem voor meer informatie voor (groeps)vaartochten met de trekschuit contact op met Stichting Ooievaart, Bierkade 18b, 2512 AB Den Haag telefoon: +31 (0)70 445 18 69 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Zie hieronder de aflevering van Zuid-Hollands Welvaren: Trekvaarten en Jaagpaden voor meer informatie over de trekschuit. 

 

Informatie & Contact

Neem hiervoor direct contact op met de bedrijven en verenigingen die op deze website staan.

In de groei

‘s Zomers is het druk in Vlietland. Teneinde het gebied het hele jaar door goed te laten gebruiken is er begonnen met de verdere inrichting van het gebied. Extra sport-, recreatie- en verblijfs­voorzieningen zullen Vlietland binnen enkele jaren één van de meest veelzijdige en aantrekkelijke recreatiegebieden van Nederland maken.

Recreatiecentrum Vlietland B.V

Recreatiecentrum Vlietland B.V is de overkoepelende organisatie voor de bedrijfsmatige ontwikkeling en exploitatie van Vlietland. Directeur is dhr. A.S. (Bart) Carpentier Alting. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NB: Vlietland is de enige juiste naam voor het recreatiegebied aan de Vliet tegenover Voorschoten en gelegen tussen Leiden en Leidschendam.

Vlietlanden is een natuurgebied bij Vlaardingen dat beheerd wordt door de vereniging Natuurmonumenten.

Website beheer www.mchl.nl