Skip to main content

Vlietland in Vaargidsen

Vaargids Hollandse Plassen

De Vaargids Hollandse Plassen is het resultaat van vele uren met plezier varen in Leiden en de omliggende plassen, rivieren en kanalen. Met deze gids heeft u een complete leidraad voor een zeer afwisselend watersportgebied in handen. De combinatie van oer-Hollands landschap, historische plaatsen en afwisselend vaarwater maken Leiden en haar omgeving tot een fantastische bestemming voor watersporters. Niet voor niets is De Kaag een van de eerste plaatsen in Nederland waar zeilen niet alleen beroepsmatig, maar ook als tijdverdrijf werd beoefend.

De kern van dit boek wordt gevormd door de vier vaartochten in en rondom Leiden. Deze bieden u een kant en klaar plan voor een verrassende tocht over het water door het Zuid-Hollandse land. Omdat eten en drinken een belangrijk onderdeel is van de pleziervaart, wordt in het hoofdstuk horeca uitgebreid aandacht besteed aan cafés en restaurants waar u in de meeste gevallen aan het terras af  kunt meren. Voor degenen die liever in de intimiteit van het eigen schip willen eten, zijn in het hoofdstuk 'Koken aan boord' originele en praktische recepten voor scheepsmaaltijden opgenomen. 

Naast vaartochten en suggesties voor café´s en restaurants biedt deze gids veel praktische informatie zoals adressen van jachthavens, brugtijden, doorvaarthoogtes en natuurlijk een gedetailleerde waterkaart van Leiden en een regiokaart van het hele vaargebied.

De redactie van de Vaargids Hollandse Plassen wenst u met deze gids ontzettend veel vaarplezier.

Meer informatie op: www.amsterdamsevaargids.nl


Vaargids Zuid-Holland West

Vaargids Zuid-Holland West biedt u een complete leidraad waarmee u op eigen houtje het gebied kunt gaan verkennen.

De omschreven vaartochten leiden u door een prachtig en afwisselend vaargebied. U vaart over het Rijn-Schie kanaal, een van de oudste kanalen van Nederland. Onderweg bezoekt u prachtige oude plaatsjes zoals Voorschoten en Voorburg.

De vaargidsen nemen u mee aan boord en laten u onderweg het prachtige Westland zien. Een ongerept natuurgebied dat in stand wordt gehouden door Natuurmonumenten. Op een van de vaartochten leiden zij u over de Maas en de Nieuwe Waterweg richting Dordrecht. Laverend tussen de grote zeereuzen heeft u prachtig uitzicht op de toongevende naoorlogse architectuur.

Tijdens de tochten hebben zij van Amsterdamse Vaargids voor u met veel plezier horecazaken bezocht. Zij hebben een wisselende selectie van cafe’s en restaurants beproefd en beschreven. De GPS coördinaten die ze bij de zaken hebben weergegeven maken verdwalen praktisch onmogelijk.

Het hoofdstuk vaargegevens biedt u een handvat voor het plannen van uw tocht. Handige afstandstabellen, bedieningstijden van bruggen sluizen zijn hier opgenomen. Het hoofdstuk Nautische adressen helpt u verder als u iets voor de opvarenden of boot nodig heeft. De jachthavens die ze hebben omschreven zorgen dat u zorgeloos uw boot achter kunt laten of kunt overnachten aan boord.

Wilt u onderweg even van de boot af? Maak dan gebruik van het hoofdstuk Doen! Hierin beschrijven ze uitjes langs het water voor jong en oud.

Zoals u van Amsterdamse Vaargids gewend bent hebben zij ook weer een vaarkaart van het gehele gebied bijgevoegd.

Veel plezier met uw vaargids.

Meer informatie op: www.amsterdamsevaargids.nl